De  cand ma stiu mi-au placut dungile si niciodata nu am inteles exact de ce prefer  dungile in locul bulinelor , carourilor sau a oricarui alt tip de print. Citind un articol mai vechi din ELLE, am aflat un mic secret, ceva ce are legatura cu modul in care ochiul nostru percepe lucrurile:

“Primul lucru pe care il cautam cu privirea atunci cand ne uitam la o tinuta este cea mai lunga linie verticala. Daca nu o gasim, cautam cea mai evidenta linie orizontala. Abia apoi trecem la restul tinutei si putem observa detaliile.”

Asadar, nici nu ma mai mir de ce mai mereu sar atintita cu privirea pe un item in dungi; dungiile sunt si vor fi mereu in voga fiindca reprezinta un punct de actractie vizuala de necontestat.

Pe langa toate acestea, dungile reprezinta unul dintre cele mai simple trucuri pe care le putem folosi pentru a manipula formele corpului nostru dupa propria placere.

Poti sa-ti ofer cateva tipsuri asimilate in timp, ce rezoneaza perfect in aceasta directie.

I CAN TRICK YOUR MIND

  1. Incearca sa creezi mereu o linie verticala in ceea ce porti. Si cum poti realiza  cel mai bine acest fapt, daca nu prin apelul direct la liniile verticale? Acesta este deci cel mai simplu truc pentru a-ti subtia si alungi silueta. Eu as alege o pereche de pantaloni evazati in dungi, cu talie inalta. Efectul optic de alungire este de 100%. Sau daca esti destul de indrazneata, alege sa porti dungile din cap pana-n picioare, in toate culorile si directiile, sub forma de salopeta sau compleu.

2. Poarta dungi orizontale in zona bustului pentru a-ti  mari umerii sau sanii. In cazul meu, as apela la dungile orizontale in zona soldurilor, fiind extrem de mica in bazin (80 cm).

3. “Dungile dispuse pe diagonala ajuta si ele la alungirea siluetei, insa pot si sa o subtieze in functie de felul in care sunt dispuse. Poarta-le in asa fel incat sa creeze un X in zona taliei, ce se evazeaza spre poale si spre umeri si rezultatul va fi iluzia unei siluete de clepsidra ce va fi invidiata si admirata deopotriva.” – ne spun cei de la ELLE. Treaba cu efectul vizual creat de dungile dispuse pe diagonala chiar nu-mi era cunoscuta.

BAD TRICK

Atentie: chiar daca dungile verticale slabesc, cele verticale late si dispuse la o distanta mare unele fata de altele au tendinta sa ingrase.

Salopeta aceasta in dungi, super simpatica si comoda, extrem de versatila o gasiti pe L’armario(click HERE). O putem asorta  cu sneakers, conversi, high heels, sandale joase sau cu toc, flip-flops, boots…practic cu aproape orice tip de incaltaminte si fiind o salopeta monocroma ne permite folosirea unor accesorii striking. Eu am ales lipstain-ul rosu si poseta crossbody de la Andra Oprea Shop(click HERE).

So, la atat de multe avantaje cu aceste dungi, go for it!

Go for stripes!

Or more like…STRIPE IT! haha

HEELS: ZARA

BLACK MARBLE WATCH: CLUSE WATCHES (SHOP HERE)

PICS: ALINA CEUSAN

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11E WATC

PICS: ALINA CEUSAN